kedd, május 12

288.

Rémségek napja!!! - is lehetne a bejegyzésnek a címe.
Mivel egy pár hónappal ezelőtt eldöntöttem, hogy a blog nem az állapotomról és a betegségemről fog szólni, így mostanában nem is lehetett erről olvasni. De ma minden bánatomat kiírom, mert...
Kb. 2 héttel ezelőtt letört a hátsó fogam. Remek! Tudtam, hogy ezt már nem lehet csináltatni ( erre már 2 éve felhívták a figyelmem, hogy addig marad a fog amíg bírja!). Mivel már két éjszaka fájt, irány a szájsebészeti klinika! Én kis naiv, azt hittem, hogy délre vigyorgok mint tejbe tök. Erre...
9 óra körül behívtak. Elmondtam mi a bánatom...Egy fiatal orvos,meghallgat,kikérdez a betegségeimről ( na itt már sejtettem valami rémséget!), röntgen, majd közli velem, hogy ezt a fogat meglehet menteni! Én ragaszkodom az első verzióhoz ( ismerve magamat és a kórelőzményeimet!), hogy nem kéne megmenteni... Már 11 óra, apci KO, én a fájdalomtól nem látok, de még mindég a fog megmentésének fontosságát ecseteli. Jó, beadtam a derekam ( és itt írtam alá a halálos ítéletem!!!), hisz (talán) ő az orvos.Mire ennek vége lett, delet harangoznak. Közli, hogy jó, akkor menjek át a fogászati klinikára, ott megcsinálják! Itt már azért az én idegem is KO lett. Átmentünk a fogászatra. Fiatal orvos. Fog megtartásának ecsetelése...Beadta az érzéstelenítőt. Na innen már jobb volt, mert legalább már nem fájt. Félóra a székben.Fúrás, faragás (EZ SZÓSZERINT ÉRTENDŐ!!!),és ekkor jön a horror. Közlik, hogy ezt a fogat(ami reggel még fog volt, most már nincs, csak a gyökér!!!), már nem lehet megmenteni! De nézzem a jó oldalát mert kiidegelték és már nem fáj!
Igaz mese vége:
Holnap reggel 8-ra jelenés a szájsebészeten, mert ki kell húzni. De azért arra készűljek már fel, hogy ha nem tudják kihúzni, akkor egy kisebb műtéttel fogják eltávolítani!

Mindenkitől elnézést, hogy ilyen "hosszasan" írtam, de most a frász környékez. Igaz örűlnöm kell, hogy nem fáj a fogam!!!

14 megjegyzés:

lomaquilt írta...

Ha fogat akarsz beültetni az nem fájdalmas ugyan de kb. féléves macera. Egyszer felmérik röntgenezik, furják, csonkot beültetnek, majd fél év múlva korona. Nekem nem ültettek be, csak a barátnőmnek, akit rendszeresen kisértem.

Mamis írta...

Nem beültetni szerettem volna,csak kihúzatni.De ma valahogy ez nem jött össze!

CathlenKata írta...

wááááááá:-((((((

sandorne0824 írta...

Fel a fejjel.Ismerős a helyzet.
Nekem már műfogsorom van.Több gyökeret vettek ki és egyszerre.
Annyira porlot szét a fogam,ahogy megfogta a fogóval porrá tört.
Egyszer elhatároztam kivégeztetem fogaim.Elmentem Gyulára a szájsebészetre,kértem időpontot,befeküdtem hétfőn,péntekre
a felsőfogmaradványokat, majd egyhónap múlva ugyan igy az alsót is
kiszedték.Olyan ügyesen kiszedték vágás nélkül a gyökeret,fájdalom nélkül mindennap 2-t,azután azonnal
összeöltötte a helyét.Reggel 10 órakor kiszedték délben simán ebédelhettem.

Naturita írta...

Együtt érzek veled. Fogorvos. BRRRR.
Holnap reggel gondolok rád.

beszand írta...

Nagyon sajnálom, hogy ennyit szenvedtél! (:
Hasonló cipőben járok én is, most már több mint egy hónapja.
Remélem minden rendben lesz holnap!

KicsiKató írta...

Én is együttérzek, sokéves félelmem végén múlt évben hozták helyre sok-sok fogamat. Nálam is volt egy ilyen bizonytalanka, már be akartak fektetni (itt három napos fekvéssel jár egy szájsebészet...), de aztán félórás (!!!!) húzási folyamattal kijött. Viszont ami a legjobb, hogy ahol necces a kiműtés, olyan fájdalomcsillapítót adnak, hogy egy iciripicirit sem fájt. Ja és egy jótanács, ami nálam bevált (kéretik nem röhögni túl hangosan:)) : magamban ezt énekelgettem: Nem fájt, nem fájt, köszönöm a lekvárt!

Silerika írta...

Ó Te szegény! Majd holnap is gondolok Rád, légy bátor :))

Ibcsy írta...

Hű!! Sajnos nekem is volt egy ilyenem:( Megmentik, majd műtét lett belőle. Áttudom érezni a fájadalmadat. Drukkolok neked erősen!!!
Mostanában különben is sokat gondolok rád.

Teca írta...

Atya világ!Ez tényleg horror!

Abile írta...

Jaaaaj, Te szegény! :o(

Mamis írta...

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!

Jutus írta...

Húúú, te szegény!!!Jól megkínoznak!Nekem is érzékeny egy pár napja a fogam,de nagyon félek elmenni,mert legutoljára nagyon megkínoztak.De azt hiszem az én kínjaim sehol sincsenek a te szószerinti horrorodhoz.Szurkolok holnap!

Ádám írta...

Hú, szegény, remélem jobban vagy már!
Utálom a fogorvosokat... :D a nagyapám is inkább az ajtóval húzatott fogat... :D