vasárnap, május 10

287.
Mostanában "szerkesztésnek" adtam a fejem.
Mivel ismét fehérneműt varrok, így a szabásmintákat szerkesztgettem "nagyüzemben". Sokan nem szeretnek szabásmintát szerkeszteni. Eleinte én sem "rajongtam" az ötletért,mert mennyivel könnyebb kimásolni a kész mintaívről...!!! Igen, csak ha próbára került a sor, néha annyi időt elvett az átalakítás, hogy így inkább szerkesztek. Persze azért én is használok kész szabásmintát!


ON:
Egy pár hónappal ezelőtt valaki épp ezt a szerkesztést kérte, hogy küldjem el, mert megszeretné szerkeszteni, majd varrni. Mivel nem tudom ki volt,és azt sem, hogy sikerült-e neki megcsinálni - varrni, így ha olvassa a blogom, tegye már meg, hogy megírja...Érdekelne, hogy sikerült-e.
Köszönöm!
OFF.

11 megjegyzés:

Csigi írta...

Én szerettem szerkeszteni, mert legalább pontosan passzolt a ruha, nem úgy mint a kész szabásmintáknál. Most már fejből max egy szoknya szerkesztése menne.

szarvasmici írta...

Ez most komoly? Számológép is kell a szerkesztéshez? Vannak képletek is? Mindjárt elájulok. És hol lehet ezt megtanulni? Mármint az a könyv az mi is pontosan?
Én is szoktam szabásmintát rajzolni (ha égető szükségét érzem), de valahogy úgy, mint a festők. Néha azért használok centit, meg esetleg vonalzót... De például a görényemnek úgy rajzoltam a mintát, hogy ki volt téve a monitorra a kép az eredeti görényről, és én meg húztam a vonalakat a lapomra. Akkor ez így nem szakszerű? :)
Fehérneműt meg úgy varrtam magamnak, hogy leterítettem az anyagot a szőnyegre, és kikanyarítottam néhány darabot. Anyukám a fejét fogta, aztán amikor készen lettek a bugyik, felvettem egyet, megmutattam neki, és nem hitte el, hogy azt nyisszantottam ki félórával azelőtt. De aztán neki is kellett varrnom. Azóta is hordja, és szereti.
Na de én nem tanultam varrni, csak próbálgattam, és ez a módszer vált be nálam.

Miss Scotty írta...

Szia!

Én is nagyon szeretek szerkeszteni, legyen az nadrág, blúz, kabát, szoknya. Fehérneműt még soha nem szerkesztettem. Bár, ami azt illeti, már kacérkodtam a gondolattal. Egy jó könyv kellene, de nekem sajnos nincs meg az, amelyiknek a fotóját belinkelted. Pár éve kikölcsönöztem az itteni legnagyobb könyvtárból, de a következő alkalommal már nem volt meg a könyvtárnak :( Megadnád a pontos címét és a kiadás dátumát? Nagyon hálás lennék érte. A címem: missscotty@indamail.hu
Előre is köszönöm!
Scotty

Mamis írta...

Csigi! Ezért tanultam meg szerkeszteni én is mert amit kimásoltam az valahogy soha nem volt jó!

Szarvasmici!
Én ezeket a könyveket egy jó pár éve a "Magyar Divatintézettől" rendelte."Női ruhák és blúzok szerkesztése" - így szerintem a neten is található.
Igen képletek is vannak amiből például a háta szélességet,ülésmélységet,belső nadrághosszt...ki lehet számolni.
Én is magamtól tanultam meg varrni!!!

SILERIKA írta...

Hát ez komoly! Régebben én is csináltam ilyesmit. Most már nemigen adom rá a fejem :(

Ágó írta...

Mamis!

A fehérnemű szabásminta a fent említett könyvben van? Én is szerkesztek, mielőtt varrok, sokkal megbízhatóbb. A legjobban rám illő ruháim mind így készültek. Bugyit még nem varrtam. Tisztázóval varrod? Vagy láncöltéssel? És bugyinak való anyagot hol lehet venni? Normál méterárusnál találok?

Köszönöm!
Ági

Névtelen írta...

Szia Mamis!
Én voltam aki kérte tőled a szabásmintát,de sajnos a pocaklakó miatt még nem jutottam pontosan a végére mostmár azt hiszem csak akkor csinálom meg a véglegeset,ha megszületett a picurka.De ahogy ígértem küldeni fogok róla képet és megírom hogy sikerült.
Mégegyszer köszönöm hogy elküldted nekem fázis fotókkal eggyütt!
puszi:odree

Mamis írta...

Ágó!
Igen,ebből a könyvből szerkesztettem!
Mostmár, hogy van fedőzőm és lockom azzal varrom,de sima varrógéppel is varrtam(cikk-cakk öltés).Anyagot bármelyik méterárú boltban kapsz hozzá.

Foltosvirág!
Köszönöm, hogy írtál.

Ágó írta...

Köszönöm! Beszerzem a könyvet és hajrá bugyivarrás:)!
Ágó

Ancsa írta...

Szia Mamis!

Ha még jársz erre, kérlek a könyv szerzőjét is írd már meg. Köszönöm, Anikó.

Ancsa írta...

Megoldódott, köszönöm!