péntek, március 20

261.
Nagyon irigylem azokat a "foltos" lányokat akik mesteri fokon űzik a szabad gépi tűzést. Nagyon tetszik, próbáltam, a kukában kötött ki a remekművem. Megkellet állapítanom, hogy ez nem nekem való. De valamit csak ki kell találni, ha táskát szeretnék varrni, és persze még tartása is legyen ( na, itt rájöttem, hogy a ruhavarrás az jobban megy!!!). De nem adtam fel. Varrtam már egy pár táskát, amit úgy tűztem, hogy "berácsoztam". Most úgy döntöttem, hogy nem rácsozok, így valami más kellett. Néztem sok tűzési módszert, de mindegyik "magasnak" tűnt a számomra.

Így jutottam el erre a tűzésre:

És ez lett a "Mamis féle szabad gépi tűzés!"

5 megjegyzés:

Dóri írta...

Ez is nagyon szupi. :) A hímzőgéphez nem értek, de olyat nem lehet, hogy a kukacrajzokat töltesz a gépbe és ő meg magától megcsinálja? :D Vagy butaságot kérdezek? :D

Princi írta...

Nekem tetszik!

Naturita írta...

Szerintem ez tökéletes.
Amúgy nekem sem ment elsőre a "kukacolás", de addig gyakoroltam, hogy most már elfogadható.
Olyan szépeket varrsz, hogy szerintem a "kukac" is fog menni és tényleg más egy tűzött darab, mint simán.

Abile írta...

Nekem tetszik!! :o)

KicsiKató írta...

Tetszik:) Mamis után szabadon főleg Lise Bergene használja sokat ezt a tűzésmódot a régebbi Praktika-féle pw könyvben. Bevallom őszintén, nekem ez nem megy. Vagyis egyik irányban még igen, de a kanyaraim annyira eltolják a felső anyagréteget, hogy a keresztezett vonalaknál már gyűrődik. Talán felső anyagtovábbítóval kéne próbálkoznom, nem tudom. Szerinted?