kedd, december 8

389/1.
Elmesélek egy rövid történetet.
Pár héttel ezelőtt megkerestek email-ben, hogy pamut sálakra kellene hímzésmintát készíteni,elkészíteném-e? Természetesen igent mondtam,mert érdekelt a dolog, kihívást láttam benne, mert csak fényképeket kaptam, amiket nekem kellett hímzésmintává átalakítani. Megegyeztünk, elkészítettem a hímzésmintákat, majd megkért, hogy elküldené a sálakat, ráhímezném-e?(mivel ez valami pályázatra készült!vagy már nem tudom magam sem...), természetesen újból igent mondtam. Csomag érkezik, sálakra megy a hímzés, csomag visszaküld. Email érkezik, minden oké, sikerült mindent időben lerendezni.
De arról senki nem szólt, hogy szembe jön velem a meskán!!!!!!!!!!

*Szeretném halkan megjegyezni,hogy nem volt egyszerű megcsinálni a mintákat!* Aki gépi hímzéssel foglalkozik tudja, hogy mi mindenre kell figyelni, hogy a minta eladható legyen: öltéssűrűség, szög, öltéstípus, egyforma digitalizálás...stb. Másképp számolunk, ha magunk hímezzük ki a kívánt mintát, és másképp ha csak maga a minta kell, mert az tovább is fel lesz használva...

És itt jött ma a meglepetés: KATT!!

Ugye az már nagy gáz lett volna, ha odaírja, hogy a minták *szerzője* én vagyok. Vagy lehet, hogy most túl sokat akarok??!!??

Tovább is van, mondjam még????

13 megjegyzés:

Kriszta írta...

Azt aaaaa... engem biztosan megütne a laposguta...

Mamis írta...

Köszi,és még van folytatás is!!!

Cila Zzy írta...

Ha végre eljutok odáig, hogy kiszabjam, ígérem nem fogom a Meskára tenni, sem eladni, csak elajándékozni... Aztapaszta...
Hát, nézzük: Rendelt, elvállaltad, kifizette. Üzlet vége. Kérhetted volna, és kérheted, hogy jelentesse meg, hogy az a te munkád, találmányod. Erre mit lépett? Gondolom, kértél valami ilyesmit. Mi történt még? Most már kíváncsi vagyok...

Lonci (Győr) írta...

A folytatás engem is érdekel, mert ehhez már bakancstalp bőr vastagság kell!

Rita írta...

Csatlakozom az elöttem szolokhoz...engem megsimitott volna a laposguta, ott helyben....micsoda pofátlanság!!!!!!!!!!!

Rita írta...

Folytatás??? Elmeséled?

Cinella írta...

Hát, azt hiszem erre nincs mit mondani. Mindig elcsodálkozom, hogy egyes emberek mire nem képesek, majd, ha szólnak nekik, akkor még ő van megsértődve, és felháborodva! :-( Gondolom az illetővel már felvetted a kapcsolatot, és semmire sem jutottál vel. Következő lépésként (bár ezt nem tudom, hogy hogyan működik) nem lehetne a Meska alapítóihoz fordulni? Hiszen itt egy viszzaélés történt.
Cinella

Elizanikó írta...

Engem is érdekelne a folytatás. Lehet ilyenkor valamit tenni?

Én máskor levetettem a boltból azt amit rólam koppintottak.

Az másik bolt volt.

Teca írta...

Szia!
Nagyon felháborító!Én is javaslom,hogy fordulj a Meskás lányokhoz ,hogy visszaélés történt!
Majd biztosan tesznek valamit az ügyben!
A folytatás engem is érdekelne!
Remélem azért fizetett a munkádért??!!!

Cila Zzy írta...

Mi történt méééég?

Grety Gergaly írta...

Kedves Mamis!

Üzletszerűen készítetted a mintákat,megrendelésre?Mert akkor sajnos nincs mit tenni,ő szolgáltatást kért tőled ,mint hímző, ahogy olvasom ő képet küldött róla ,tehát az ötletgazda ő volt,de végül is mindegy mert ha fizetett érte ,azután azt tesz vele amit akar.
Ez a mai üzleti világ,gusztustalan .
Tanulság ,ha nem szeretnéd hogy a nehéz munkával készült hímzéseddel más ékeskedjen,nem szabad elfogadni ilyen megrendelést! Azt azért hozzá tenném ha én hímeztettem volna ,biztos kiírom ki tette.De hét sajnos nem vagyunk egyformák.

Ibcsy írta...

Hát ez elég gusztustalan!

Dia írta...

azt a mindenit! ez hihetetlen, hogy mikre nem képesek egyes emberek. Én biztosan jelezném a Meskás lányoknak is és az illető is felszólítanám, hogy vegye le a boltjáról. Csak azért vásárolt Tőled, hogy megszerezze az e-mail címedet és kihasználjon???? ez annyira gyomorforgató!